Ajax laat na te winnen bij Celta de Vigo

Ajax heeft op bezoek bij Celta de Vigo nagelaten zijn derde zege in de groepsfase van de Europa League te boeken. Tweemaal kwamen de Amsterdammers op voorsprong, maar telkens hield het de voorsprong niet lang vast. Met een 2-2 gelijkspel kan Ajax-trainer Peter Bosz dan ook niet helemaal tevreden zijn.

De eerste helft was rommelig van beide kanten. Ajax had weliswaar het meeste balbezit, maar tot echte kansen kwamen de Amsterdammers niet. Anderzijds had het van het nog slordigere Celta de Vigo ook weinig te dulden, waardoor er geen reden tot paniek was. Na een minuut of 22 kreeg Ajax de eerste echte kans van de wedstrijd en toen was het ook direct raak.

Na een mislukte corner van Celta de Vigo kreeg Kasper Dolberg de bal op het middenveld. Met een goede dieptepass wist hij Hakim Ziyech te bereiken, die vervolgens zijn tegenspeler omspeelde en vanaf de linkerkant de bal in het doel wist te schuiven.