Dramatisch Ajax verliest thuis van Willem II: 1-2

Ajax heeft ook de tweede thuiswedstrijd in de Eredivisie niet winnend weten af te sluiten. Daar het vorige week nog bleef steken op een 2-2 gelijkspel tegen Roda JC was het vanavond Willem II dat een behoorlijke dreun uitdeelde in de Arena en met 1-2 won van de formatie van Peter Bosz.

Ajax begon voortvarend aan de wedstrijd en al na een minuut stond de 1-0 voorsprong op het scorebord door een doelpunt van Davy Klaaassen en gingen de toeschouwers eens goed zitten voor een avondje doelpunten in de Arena. Het was echter Willem II dat via Erik Falkenburg op gelijke hoogte kwam en nog geen drie minuten later wist de Spanjaard Fran Sol er zelfs 1-2 van te maken. Vlak voor rust viel Mitchell Dijks uit met een blessure en werd vervangen door Nick Viergever.