In de wandelgangen bij Sparta: gevaar vanaf de flanken

Bron: www.ajaxlife.nl

De laatste keer op Het Kasteel voelt als een eeuwigheid geleden. © Pro Shots

De competitie-ouverture van Ajax is gelijk een mooi affiche. De Amsterdammers gaan op bezoek bij Sparta, de traditieclub die na zes jaar afwezigheid weer terugkeert in de eredivisie. De twee clubs treffen elkaar zondag (aftrap 14.30 uur) op een uitverkocht Kasteel.

Iedereen is het er wel over eens: het is goed dat Sparta weer terug is in de eredivisie. De Rotterdamse club degradeerde in 2010 naar de eerste divisie. Sparta worstelde vervolgens zes jaar in de Jupiler League, maar vorig jaar viel alles op zijn plaats. Met verzorgd voetbal onder leiding van trainer Alex Pastoor werden de Rotterdammers kampioen en dwongen zo promotie af.

Het elftal van Pastoor en assistent en oud-Ajacied Michael Reiziger dat aan de basis lag van dit kampioenschap bleef grotendeels intact. Daarbij versterkte Sparta zich met onder anderen Bart Vriends van Go Ahead Eagles en huurt de club Zakaria el Azzouzi dit seizoen van Ajax. De kans is groot dat de aanvaller gelijk in actie komt, want de centrumspits van Sparta Roland Bergkamp kampt met een langdurige kruisbandblessure.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=20154