Deense uittocht bij Ajax krijgt vervolg met vertrek Andersen

Bron: www.ajaxlife.nl

Het is 'm niet geworden met Andersen bij Ajax. © Pro Shots

Er klinkt veel minder Deens komend seizoen op De Toekomst. Na Viktor Fischer en Nicolai Boilesen vertrekt ook Lucas Andersen bij Ajax. De aanvaller vervolgt zijn loopbaan bij Grasshopper Club Zürich. Andersen stond te boek als grote belofte, maar maakte het nooit waar.

De linkspoot stond nog tot medio 2018 onder contract, maar kwam bij Ajax niet meer in de plannen voor. Vorig seizoen werd hij al verhuurd aan Willem II en hoewel de 21-jarige daar aardig aan het seizoen begon, kakte het ook daar in.

Een afscheid werd zodoende onvermijdelijk, na 54 officiële wedstrijden in de hoofdmacht van zijn werkgever uit Amsterdam. De frêle Andersen was in het geruchtencircuit nooit heel populair, maar toch stond Grasshoppers al vroeg in de zomer op de stoep.

De nummer vier van de Zwitserse competitie beschouwt Andersen als een talent, met wat ervaring en denkt hem goed te kunnen gebruiken. “Lucas is een zeer technische speler en kan op meerdere posities in de aanval uit de voeten. Hij heeft bewezen over veel kwaliteit te beschikken,” motiveert directeur Manuel Huber de aankoop.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=19985