Ajax en Markus Bay hebben vandaag zijn tot en met 30 juni 2018 lopende contract ontbonden. Bay kwam in 2013 over van Brondby IF en behoorde het afgelopen seizoen tot de selectie van Jong Ajax. Daar moest het Deense talent het vooral doen met invalbeurten waarop hij kenbaar heeft gemaakt het liefst te willen vertrekken uit Amsterdam. De afgelopen weken trainde Bay mee bij de Deense club Viborg FF en heeft daar inmiddels een eenjarig contract ondertekend.

Bron: Ajax.nl

Markus Bay definitief naar Viborg FF

Markus Bay is vanochtend officieel gepresenteerd bij Viborg FF. Bij de Deense club heeft de 20-jarige middenvelder een contract getekend voor één seizoen.

Sinds 2013 speelde Bay in de jeugdopleiding van Ajax. Een aantal blessures zorgden er echter voor dat hij voorbij werd gestreefd door andere talenten. Afgelopen seizoen speelde hij 15 wedstrijden voor Jong Ajax.

Jong Ajax behaald tweede plaats in Jupiler League na winst op Cambuur

Jong Ajax heeft vrijdagavond met 2-1 gewonnen van SC Cambuur en heeft hiermee de competitie afgesloten met een tweede plaats op de ranglijst.De ploeg van trainer Marcel Keizer kwam in de eerste helft op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Eiting en Cassierra. Na de thee kreeg Jong Ajax de kans om de score uit te breiden maar die kansen werden niet benut. Vlak voor tijd kreeg Cambuur nog een strafschop en die wist Bakker achter doelman Alblas te schieten maar daar maalde helemaal niemand om op De Toekomst.

Cerny goud waard voor Jong Ajax

Jong Ajax heeft vrijdagavond een 3-1 overwinning geboekt op bezoek bij Telstar. Vaclav Cerny was de uitblinker aan Amsterdamse zijde. De Tsjech scoorde drie keer.

Er was veel publiek afgekomen op de wedstrijd Telstar-Jong Ajax. De toeschouwers zagen hoe de Ajacieden in de eerste vijftien minuten de baas waren in Velsen-Zuid. Na wat kansjes kwam Telstar beter in de wedstrijd en op dat moment sloeg Cerny voor het eerst toe. Het talent jaagde goed door en schoot de bal beheerst binnen.