Cerny goud waard voor Jong Ajax

Jong Ajax heeft vrijdagavond een 3-1 overwinning geboekt op bezoek bij Telstar. Vaclav Cerny was de uitblinker aan Amsterdamse zijde. De Tsjech scoorde drie keer.

Er was veel publiek afgekomen op de wedstrijd Telstar-Jong Ajax. De toeschouwers zagen hoe de Ajacieden in de eerste vijftien minuten de baas waren in Velsen-Zuid. Na wat kansjes kwam Telstar beter in de wedstrijd en op dat moment sloeg Cerny voor het eerst toe. Het talent jaagde goed door en schoot de bal beheerst binnen.

In de tweede helft verdubbelde de aanvaller de score op aangeven van Pelle Clement. Na ruim een halfuur spelen voltooide Cerny zijn hattrick door een voorzet van Zeefuik binnen te schieten. In blessuretijd deed de thuisploeg nog wel wat terug.

Wedstrijdverloop Telstar-Jong Ajax 1-3 (0-1):‘25. 0-1 Cerny‘54. 0-2 Cerny‘63. 0-3 Cerny‘91. 1-3 Philips

Opstelling Jong Ajax:Norbert Alblas, Deyovaisio Zeefuik, Terry Lartey-Sanniez (‘63. Noussair Mazraoui), Leon Bergsma, Mauro Savastano, Carel Eiting, Damil Dankerlui (‘77. Dani de Wit), Thulani Serero, Vaclav Cerny, Ezra Walian, Pelle Clement (‘71. Markus Bay)