Ondanks goal in 14e minuut verliest Ajax Legends van Real

De 'legendarische' Ajacieden poseren in Bernabéu. © Pro Shots

Goedkope kaartjes, een lekker zonnetje en bovenal grote voetbalnamen van weleer. De wedstrijd tussen de ‘Legends’ van Real Madrid en Ajax dompelde tachtigduizend voetballiefhebbers onder in nostalgie. De Spanjaarden trokken aan het langste eind en wonnen met 3-1.

Ajax begon de zevende editie van de Corazón Classic Match sterk en was via Marc Overmars in het eerste kwartier veelvuldig dreigend op de linkervleugel. Hoewel aan niets te merken viel dat het duel ook ter ere van Johan Cruijff werd gespeeld, was het mooi te zien dat Ajax uitgerekend in de veertiende minuut op voorsprong kwam via een eigen doelpunt van Clarence Seedorf. Daarna nam Real Madrid het initiatief over en kreeg het meer kansen. Dat resulteerde nog voor rust in treffers van Luis Figo en Steve McManaman.

Na de Spaanse thee wisselde Ajaxcoach Don Leo er tegen zijn voormalige werkgever lustig op los, net als zijn Spaanse collega. Hoewel het slechts een benefietwedstrijd betrof, streden de spelers voor eer en aanzien. John Heitinga en George Ogararu pakten zelfs een gele kaart voor hun overtredingen.