Ajax sluit Chinese trip af met 0-2-zege

Ajax heeft in Shenyang de laatste wedstrijd onder leiding van trainer Frank de Boer met 0-2 gewonnen. In het Olympisch Stadion zorgden Veltman en een eigen goal voor de doelpunten.

Ajax was heer en meester tegen de Chinese laagvlieger. In de beginfase van de eerste helft waren El Ghazi, Schöne (2x) en Bazoer dicht bij een treffer. In de negentiende minuut lukte het Veltman wél om de doelman te passeren. Een afgeslagen hoekschop werd opgevangen door Gudelj, die vervolgens op doel probeerde te schieten. Halverwege het schot veranderde Veltman de bal met zijn hoofd van richting waardoor de doelman kansloos was: 1-0. In het vervolg van de eerste helft waren El Ghazi, Bazoer en Younes (2x) dicht bij de 2-0, maar het lukte niet om de score verder uit te breiden. Tot dusver was Ajax nog geen enkele keer in de problemen gekomen. Vlak voor rust kreeg Tete, na een harde overtreding, zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en moesten de Amsterdammers verder met tien man.