Van de Beek gekozen tot Talent van de Toekomst

Bron: www.ajaxlife.nl

Het seizoen is pas echt afgelopen als het Talent van de Toekomst is aangewezen. Dit jaar gaat Donny van de Beek er met de prijs vandoor. Op de jaarlijkse Schalenavond ontving de achttienjarige middenvelder de Sjaak Swart-trofee uit de handen van Wim Jonk.

Ligt er nu ook een glorieuze toekomst weggelegd voor Van de Beek? Ja, zeker. Tenminste wel als je kijkt naar wie de prijs in het verleden hebben gewonnen. Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Christian Eriksen, Siem de Jong en Davy Klaassen, allemaal gingen ze de blonde Ajacied voor. 

Hoofd jeugdopleiding Jonk gaf aan dat het dit jaar wel écht heel moeilijk was om te kiezen. Cliché, maar in deze begrijpelijk. Hij doelde waarschijnlijk op het sterke seizoen van ‘Appie’ Nouri. Jonk lichtte zijn keuze toe. “Onder andere een goede mentaliteit is heel belangrijk. Donny had als jongen uit de provincie in het begin moeite om zich aan te passen in Amsterdam, maar iedereen zag al snel zijn enorme potentie. Hij heeft dit jaar een geweldige ontwikkeling doorgemaakt.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=17643