De weg naar de CL-winst

Bron: www.ajax1.nl

Vandaag is het exact twintig jaar geleden dat Ajax voor het laatst de UEFA Champions League wist te winnen. In een kolkend Ernst Happel-stadion won Ajax met 1-0 van grootmacht AC Milan, door een magistraal puntertje van de 18-jarige spits Patrick Kluivert.

Nadat succestrainer Louis van Gaal in 1994 landskampioen werd met Ajax, stond er een seizoen later een weergaloos Europees succes te wachten. Door het Nederlandse kampioenschap van seizoen 1993/1994 plaatste Ajax zich automatisch voor de groepsfase van het Miljoenenbal. In die groepsfase werden de Amsterdammers gekoppeld aan titelverdediger AC Milan, SV Casino Salzburg en AEK Athene. Het Olympisch Stadion was in de Champions League het decor tijdens de thuiswedstrijden van Ajax.

De eerste wedstrijd in groep D, de groep van Ajax, werd gespeeld tussen de Amsterdammers en AC Milan. Laatstgenoemde was de regerend kampioen van de Champions League en dus was op voorhand duidelijk dat er een stunt nodig moest zijn om de Rossoneri te verslaan. Ajax was goed voorbereid en wist deze stunt waar te maken door AC Milan met 2-0 verslaan.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/terugblik-de-weg-naar-de-champions-league-winst/