Ajax vernederd door PEC Zwolle

Ajax is totaal vernederd door PEC Zwolle in de finale van de KNVB Beker. De club uit Overijssel won maar liefst met 5-1 van de Amsterdammers. De finale werd er een om nooit te vergeten, maar niet op de manier die Ajax vooraf had gehoopt.

De wedstrijd was nog geen halve minuut onderweg toen de wedstrijd tijdelijk gestaakt moest worden. Vanuit de Ajax-vakken werd veel vuurwerk het veld opgegooid. Het waren zoveel fakkels dat de wedstrijd stilgelegd werd. Het vuurwerk viel rond Vermeer neer. Ajax liet zich niet afleiden want het kwam binnen drie minuten op voorsprong na een schitterende goal van Ricardo van Rhijn. Uit een corner schoot de rechtsback een afvallende bal onberispelijk raak. Een waanzinnig schot ging via de lat in de linkerbovenhoek.