Ajax verstevigd koppositie met winst op Feyenoord

Ajax heeft zondagmiddag in de Rotterdamse Kuip een klein voorschot genomen op de vierde landstitel op rij. Het elftal van trainer Frank de Boer verstevigde de koppositie van de Eredivisie met een zege bij Feyenoord: 1-2.

Ajax heeft acht wedstrijden voor het einde van de competitie een voorsprong van acht punten op de voornaamste concurrenten FC Twente en Vitesse. Feyenoord lijkt met een achterstand van twaalf punten de eerste landstitel sinds 1999 voorlopig uit het hoofd te moeten zetten.

Bij Ajax was Ricardo Kishna vanaf de eerste minuut van de partij. De negentienjarige aanvaller startte het seizoen bij de A2, na twee jaar boordevol blessureleed. Het talent vermaakte vooral voor rust met fraaie hakballetjes en passes met de buitenkant van de voet. Kishna verloor na een half uur ook Bruno Martins Indi uit het oog. De van een schorsing teruggekeerde international leverde een afgemeten voorzet af bij Graziano Pellè, die fraai raak kopte (1-0).