Sprookje van Salzburg wordt tragedie Ajax

Bron: www.ajaxlife.nl

Toe maar, Soriano. Weer raak. 3-0. Afgang. Tragedie.© ProShots

Ajax wilde de huid duur verkopen, stelde Frank de Boer gisteren. Maar geloven in het sprookje van Salzburg hoefden de meegereisde supporters eigenlijk geen moment. Zowel de opstelling als het getoonde spel gaven daar geen reden toe: het werd3-1 voor Salzburg.

Misschien was er in het onderbewustzijn van de ruim 2100 Ajaxfans in Salzburg een sprankeltje hoop gedurende de dag. Zoals De Boer eerder zei, zou een sterk Ajax een minder Red Bull Salzburg kunnen verslaan. Soms mag je best oppertunistisch zijn; ook het voetbal heeft zijn Wonderen en Sprookjes.

Maar aan de eerste voorwaarde - een sterk Ajax - werd vanavond al niet voldaan. De Amsterdammers begonnen niet eens met de beste elf aan het duel. De Boer gaf Niklas Moisander, Joël Veltman en Bojan Krkic rust, met het oog op de klassieker zondag tegen Feyenoord. Het centrum van de verdediging werd gevormd door Mike van der Hoorn en Stefano Denswil, waar Lerin Duarte als linksbuiten begon. Lesly de Sa begon als rechtsbuiten, Kolbeinn Sigthórsson als spits.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=15254