Ajax in pot 3 bij loting CL

Bron: www.ajaxupdate.nl

Ajax weet welke zeven ploegen het sowieso niet treft in de groepsfase van de Champions League. De Nederlandse kampioen is ingedeeld in pot drie voor de loting van donderdag.

Donderdag zal in Monaco duidelijk worden tegen wie Ajax het op moet gaan nemen in de poulefase. Vorig jaar werd de formatie van trainer Frank de Boer nog ingedeeld in de Poule des Doods met de latere finalist Borussia Dortmund, Real Madrid en Manchester City (dat laatste werd). Omdat Dortmund en City ook in pot drie zitten is een herhaling van dat scenario niet mogelijk.

Ook Zenit Sint-Petersburg, FC Basel, Olympiakos Piraeus, het Galatasaray van Wesley Sneijder en Bayer Leverkusen kunnen niet als opponent uit de bus komen.

De Amsterdammers worden gekoppeld aan een van de acht groepshoofden, te weten: titelverdediger Bayern München, Barcelona, Chelsea, Real Madrid, Manchester United, Arsenal, FC Porto of Benfica.

AC Milan, dat woensdagavond ten koste van PSV plaatsing afdwong, gaat donderdag in de tweede pot. De loting heeft plaats vanaf 18.00 uur.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxupdate.nl/2013/08/ajax-in-pot-3-bij-loting-cl/