Ajax dichtbij volgende ronde dankzij remise

Bron: ajax1.nl

Ajax en Olympique Lyon hebben in een cruciaal duel, waarbij de slotfase enorm spannend was, de punten gedeeld. De Amsterdammers maakten gedurende het duel de meeste aanspraak op de overwinning, maar Lyon kwam in de slotfase het dichtst bij de drie punten.

De puzzelopstelling van vandaag kende dezelfde namen als tegen NAC. Frank de Boer had dus wederom een plaatsje ingeruimd voor Nicolás Lodeiro. De Uruguayaan startte als hangende spits en Lorenzo Ebecilio speelde op links. Lyon speelde met grote namen als Kim Källström, Michel Bastos en Yoan Gourcuff.

De Amsterdammers begonnen met lef en speelden op balbezit. Jan Vertonghen kopte al na vijf minuten over de Franse lat. Kenneth Vermeer moest op diens beurt vervolgens antwoord geven op een schot van Lisandro. Na een kwartier spelen creëerde  Ajax een kans na een periode van dominantie. Theo Janssen schoot voorlangs.

Voor rust was Ajax de ploeg die het meest in balbezit was en die de wedstrijd domineerde. De Fransen stonden namelijk het meest onder druk. Namens Miralem Sulejmani en Ebecilio was de uitclub dreigend. De brillenstand bij de theepauze was voor Lyon dan ook het gunstigst.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ajax-dichtbij-volgende-ronde-dankzij-remise/