Ajax met zeer veel moeite naar overwinning

Ajax heeft voor het eerst dit seizoen een half één-wedstrijd gewonnen. Na gelijke spelen tegen ADO (1-1), Utrecht (1-1) en Feyenoord (2-2), wist Ajax in Kerkrade tegen Roda JC pas in de laatste tien minuten met 1-2 te winnen.  De landskampioen was bijna de hele wedstrijd op de helft van de Limburgers te vinden, maar had zeer veel moeite om het doel te vinden. Al na een kwartier kwamen de Limburgers via Guus Hupperts op een 1-0 voorsprong. Pas in de laatste tien minuten schoten Christian Eriksen en Lasse Schöne Ajax naar winst.

Ajax startte de wedstrijd met jongelingen Viktor Fischer en Danny Hoesen in de basis. Ajax begon aanvallend sterk en met name Hoesen oogde zeer balvast. Toch was het Roda JC dat na een klein kwartier op voorsprong kwam. Daley Blind verspeelde op een kinderlijk eenvoudige manier de bal. Uiteindelijk kon Hupperts de bal eenvoudig achter Kenneth Vermeer schieten. Ook na de goal ging Ajax gewoon door met aanvallen. Dit ging wel gepaard met de nodige slordigheid, wat Roda JC grote kansen opleverde.