Europa League avontuur voorbij voor Ajax na 1-1 in Rome

Bron: ajaxfanzone.nl

Voor Ajax is het Europees avontuur dit seizoen voorbij. De ploeg van Erik ten Hag kwam in het uitduel met AS Roma donderdagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Na de nederlaag (2-1) van vorige week in de Johan Cruijff ArenA was dat niet voldoende voor een plek in de halve finales van de Europa League.

Bij Ajax stond Maarten Stekelenburg weer onder de lat. De ervaren goalie miste vorige week nog het thuisduel tegen zijn oude Italiaanse club vanwege een knieblessure. Ten Hag had ook een basisplek ingeruimd voor Sean Klaiber, maar de rechtsback die de geschorste Devyne Rensch verving, moest al na 20 minuten naar de kant met een blessure. Perr Schuurs kwam voor hem in het veld.

Binnen een kwartier had Ajax de eerste grote kans te pakken. Roma-goalie Pau Lopez ging in de fout waardoor Davy Klaassen kon inschieten, maar zijn schot werd geblokkeerd. Even daarvoor was nog een treffer van Roma speler Jordan Veretout terecht afgekeurd wegens buitenspel.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2021/04/15/europa-league-avontuur-voorbij-voor-ajax-na-1-1-in-rome/