Ajax simpel langs FC Utrecht: 4-0

Ajax heeft zondagmiddag met 4-0 gewonnen van FC Utrecht en dat was een meer dan terechte uitslag. Een in vorm stekend FC Utrecht kwam op bezoek in Amsterdam, maar de thuisploeg was een maatje te groot voor de bezoekers uit de Domstad.

Bekijk hier ons fotoverslag van dit duel

Vanaf de eerste minuut was het duidelijk wat de intentie was van Ajax en de bezoekers uit Utrecht liepen achter de feiten aan. Met hoog druk zetten werd Ajax gevaarlijk en in eerste instantie stuitten Dusan Tadic en Daley Blind nog op doelman Maarten Paes en spatte de inzet van Lisandro Martinez uiteen op de paal. Maar na ee kwartier was het wel raak en schoot Donny van de Beek de 1-0 binnen. Tadic verdubbelde tien minuten later de voorsprong door een voorzet van Quincy Promes in het dak van het doel te schieten. Genieten was het in de Johan Cruijff Arena en nadat Donny van de Beek op slag van rust de 3-0 scoorde kon men met een gerust hart een biertje gaan halen op de omloop.