UEFA legt Ajax boete van 52.500 euro op wegens wangedrag fans

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax moet een boete van 52.500 euro aan de UEFA betalen na incidenten bij de thuiswedstrijd in de kwartfinales tegen Juventus. Tijdens het Champions League-thuisduel tegen de Italianen gooiden supporters voorwerpen op het veld en werden tribunetrappen in de Johan Cruijff ArenA geblokkeerd, aldus de UEFA.Coach Erik ten Hag krijgt bovendien een waarschuwing omdat het heenduel tussen Tottenham Hotspur en Ajax te laat begon. De Engelse club wordt als hoofdschuldige gezien, want Tottenham moet een boete van 10.000 euro betalen en trainer Mauricio Pochettino krijgt een voorwaardelijke schorsing van één duel. 

Ajax kreeg dit seizoen al diverse boetes wegens kleine incidenten met het publiek. Zo kreeg Ajax voor misdragingen tijdens het uitduel met Real Madrid (1-4) een geldstraf van 23.000 euro. Door wangedrag tijdens de uitwedstrijd tegen Benfica in de groepsfase heeft Ajax nog steeds een voorwaardelijke straf staan van een uitduel zonder publiek. Ajax moest na die wedstrijd ook 71.000 euro betalen aan de Europese bond.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2019/05/17/uefa-legt-ajax-boete-van-52-500-euro-op-wegens-wangedrag-fans/