Ten Hag wint Rinus Michels Award voor beste trainer in de Eredivisie

Bron: ajaxfanzone.nl

Erik ten Hag heeft vrijdag de Rinus Michels Award gewonnen voor beste trainer in de Eredivisie. Ajax kreeg daarnaast de Rinus Michels Award voor beste jeugdopleiding. Het is de tweede keer in zijn loopbaan dat Ten hag de prestigieuze prijs pakt. De 49-jarige Ten Hag krijgt de voorkeur boven Mark van Bommel (PSV), John van den Brom (AZ), Adrie Koster (Willem II) en Maurice Steijn (VVV-Venlo). In 2016 won hij de Rinus Michels Award als coach van FC Utrecht. In zijn eerste volledige seizoen als trainer van Ajax maakte Ten Hag veel indruk. Ajax werd kampioen, pakten de TOTO KNVB Beker en liepen net de finale van de Champions League mis.

“Het is bijzonder dat ik deze prijs voor de tweede keer win. Ook omdat Michels een van grondleggers is van waar Ajax voor staat”, aldus Ten Hag tegen FOX Sports. “Ik heb niet voor niks drie foto’s op mijn werkkamer opgehangen; van Michels, Louis van Gaal en Johan Cruijff. Dat zijn de mensen die voetbaltechnisch de grootste invloed hebben gehad op Ajax.”

 

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2019/05/17/ten-hag-wint-rinus-michels-award-voor-beste-trainer-in-de-eredivisie/