Ajax-jeugd beleeft topavond; O19 naar bekerfinale

Ajax Onder 19 en Ajax Onder 17 hebben dinsdagavond goede zaken gedaan. Eerstgenoemde ploeg kwam voor de halve finale van de beker in actie tegen Excelsior en rekende met liefst 6-0 af met de Rotterdammers. Eerder speelde Onder 17 al een competitiewedstrijd tegen Vitesse en ook die werd ruim gewonnen: 0-5.

FT | Vitesse O17 - Ajax O17 (0-5)

Ajax Onder 17, met onder anderen Naci Ünüvar en Neraysho Kasanwirjo in de basis, had even de tijd nodig om op gang te maken. Het duurde dan ook tot net voor rust tot de Amsterdamse jeugd op 0-1 kwam in Arnhem. Jaymillio Pinas was de doelpuntenmaker. Voor rust bleef het bij dat ene doelpunt, maar na de pauze ging het los.

Het was Ünüvar die zijn ploeg na rust op een 0-2 voorsprong zette en opnieuw Pinas die daarna voor de marge van drie zorgde. Hierna kreeg Ajax O17 een penalty na een overtreding op Devyne Rensch, die benut werd door verdediger Kasanwirjo. De 0-5, het slotakkoord, was voor Ian van Beelen. Hij schoot de bal van grote afstand over de doelman heen.