Unica voor Ziyech en Blind bij monsterzege Ajax

Ajax heeft zondagmiddag met groots gemak afgerekend met De Graafschap. In de Johan Cruijff Arena hadden de Amsterdammers geen kind aan de Superboeren, die liefst acht goals moesten incasseren: 8-0. Hakim Ziyech scoorde zijn eerste hattrick in de Eredivisie, Daley Blind deed hetzelfde.

Al voor het eerste fluitsignaal was duidelijk dat coach Erik ten Hag en zijn team de wedstrijd tegen de hekkensluiter uit de Eredivisie niet onderschatten. Ajax trad aan met een sterk elftal en op het veld resulteerde dat in legio kansen vanaf de eerste minuut. Uiteindelijk duurde het een kleine twintig minuten toen het verzet van De Graafschap voor het eerst brak. Ziyech stond aan de basis van de negende competitietreffer van Dusan Tadic met een fenomenale pass en de Serviër rondde via de onderkant van de lat knap af.