Ajax komt fout Cillessen maar half te boven

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax is er dinsdagavond niet in geslaagd om een goede uitgangspositie te creëren tegen FK Rostov. In de eigen Amsterdam ArenA was er bij vlagen goed spel, er waren veel kansen, maar een blunder van Jasper Cillessen zorgde bij Rostov voor tevreden gezichten: 1-1. 

In een uitverkochte ArenA begon Ajax met de woorden van Peter Bosz in het achterhoofd: durven door te dekken, letten op de restverdediging en vroeg druk zetten bij balverlies. Het leidde tot een offensief in de beginfase, waarin vooral El Ghazi zich enkele keren liet gelden op rechts. De rechtsbuiten was ook de aangever bij een goede kans van Klaassen, die de bal niet wist binnen te knikken.

Ajax leek geduldig, had de bal snel terug, maar liep toch weer in het mes. Bij een uitval van Rostov beging Klaassen een overtreding en op twintig meter van het doel schoot Noboa binnen. Cillessen zag er bij die goal alles behalve goed uit. De keeper ging achter zijn muur staan, zag de bal niet komen en zette tot overmaat van ramp ook nog een stap naar rechts. De bal kon om die reden in de rechterhoek ploffen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/98416/ajax-komt-fout-cillessen-maar-half-te-boven