Ajax behoudt koppositie na dramatische wedstrijd

Ajax heeft zondagmiddag met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Utrecht. In een dramatische wedstrijd, waarin de Amsterdammers na 84 minuten nog tegen een 0-2 achterstand aankeken, knokte de thuisploeg zich in de slotfase met veel geluk terug. Davy Klaassen en Arek Milik scoorden voor de ploeg van trainer Frank de Boer.

Ajax trad aan in een 3-4-3-formatie. Anwar El Ghazi, die vorige week nog belangrijk was met een assist, startte in de basis in plaats van Lasse Schöne. Daley Sinkgraven completeerde het middenveld, waar Riechedly Bazoer en Nemanja Gudelj als controleurs speelde.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. Joël Veltman ruimde op. Uit de counter werd Ajax net niet gevaarlijk. De eerste minuten waren vooral een tactisch schouwspel, waarin Ajax het meeste balbezit had. De kansen waren echter schaars.