Ajax accepteert geldboete en leeg VAK 410 bij komende Klassieker

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft het schikkingsvoorstel wat men heeft gekregen van de KNVB voor de wanordelijkheden tijdens de Klassieker op 7 februari geaccepteerd. Hierdoor zal VAK 410 leeg blijven tijdens de eerste confrontatie tussen beide clubs in de Arena. In de praktijk betekent dit dat de supporters die dit seizoen een seizoenkaart hebben in de vakken 424 en 425 en wiens kaart gebruikt is bij de wedstrijd van 7 februari jongstleden niet bij de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen feyenoord aanwezig mogen zijn.

Tijdens de wedstrijd tegen feyenoord hing er een ‘Kenneth Vermeer-pop’ in het stadion, werd er een spandoek met kwetsende tekst getoond, vuurwerk afgestoken en kwetsende spreekkoren geuit door de aanhang van Ajax, aldus de aanklager. Ook heeft de aanklager vuurwerk bij de wedstrijd Ajax – Heracles Almelo op 26 januari 2016 door de aanhang van Ajax meegewogen in zijn voorstel. Tevens heeft Ajax een boete van 10.000 euro gekregen.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2016/04/08/ajax-accepteert-geldboete-en-leeg-vak-410-bij-komende-klassieker/