Ajax verslaat aartsrivaal uit rotterdam met 2-1

Een terechte overwinning op feyenoord is het cadeautje wat Ajax aan de afscheidnemende John Heitinga gaf. Na een vroege achterstand werd het uiteindelijk 2-1 voor Ajax maar het had eigenlijk 3-1 moeten zijn want Nemanja Gudelj miste een strafschop.

Al in de elfde minuut moest Jairo Riedewald het veld geblesseerd verlaten en voor hem in de plaats kwam Nick Viergever. Dit gaf de bezoekers schijnbaar vleugels want 2 minuten later scoorde Jens Toornstra de 0-1. Het was alsof de feyenoorders wilden bewijzen dat ze wél een keer een wedstrijd konden winnen. Er werd erg fel gestreden en fysiek contact werd ook niet geschuwd door beide partijen. Toch leek het er op dat de contacten die Ajax maakte zwaarder bestraft werden wat veel vrije trappen voor feijenoord opleverde.