Ajax wint plichtmatig; ‘debuut’ Heitinga en doelpunt

Ajax heeft deze avond eenvoudig het bekerduel tegen De Graafschap winnend weten af te sluiten. Hoogtepunt was de invalbeurt en de kopgoal van John Heitinga.

Ajax gaf een groot aantal spelers rust. Zo zaten Klaassen, Dijks en Veltman op de bank. En kregen Cillessen, Riedewald en Tete zelfs volledige rust. In de eerste helft kwam Ajax tot 11 schoten, waarvan twee het houtwerk raakten. Het duel leek op een ruststand van 0-0 af te steven totdat Milik en Fischer elkaar vonden en laatstgenoemde doeltreffend afrondde: 1-0. De tweede helft was minder opwindend. Tot de invalbeurt van Heitinga gebeurde er eigenlijk niets. Maar toen dat gebeurde was er direct sfeer in de Arena. De verloren godenzoon werd hartstochtelijk toegezongen door de Ajax-fans en als klap op de vuurpijl scoorde de 31-jarige Ajacied nog de 2-0. Hij kopte (onbewust) raak uit een corner.

Aanvang: 20.45 – Scheidsrechter: Kamphuis