Hoofdrol El Ghazi bij ruime zege Ajax

Ajax heeft zondagmiddag een ruime overwinning geboekt op ADO Den Haag. De ploeg van trainer Frank de Boer won met 4-0. Anwar El Ghazi was de grote man met twee goals en één assist. Davy Klaassen en Joël Veltman maakte de andere doelpunten.

De Boer wijzigde zijn elftal niet ten opzichte van de laatste weken. Zo was er weer een plek weggelegd voor Daley Sinkgraven als linksbuiten. Viktor Fischer begon wederom op de bank. Ajax begon het duel prima in de eigen Amsterdam Arena en kreeg via aanvoerder Klaassen ook de eerste mogelijkheid. Na vijf minuten moest Mitchell Dijks echter het veld verlaten met een liesblessure. De linksback werd vervangen door Nick Viergever.

Na ruim een kwartier kwam de ploeg van De Boer op voorsprong. ADO Den Haag stond te slapen bij een ingooi van Ajax, die op aangeven van Klaassen werd afgerond door El Ghazi: 1-0. Niet veel later waren de rollen omgedraaid en scoorde Klaassen op aangeven van El Ghazi: 2-0. Zo stond Ajax na twintig minuten al comfortabel op voorsprong in eigen huis.