Ajax verslaat Willem II met 3-0

Net als vorig seizoen is Ajax de competitie begonnen met twee zege op rij. Na de 0-3 bij AZ won het team van Frank de Boer nu ook het eerste thuisduel: Willem II werd eveneens op een 3-0 nederlaag getrakteerd. Arek Milik was verantwoordelijk voor de openingstreffer. In de tweede helft maakte Anwar El Ghazi nummer twee en drie.

Ajax had weinig last van Willem II in de eerste helft Het duurde tot de 18e minuut voordat het de score open brak. Jordens Peters verdedigde slordig uit, waarna Nemanja Gudelj de bal bezorgde bij Klaassen: uit diens voorzet kopte Milik gedecideerd de 1-0 binnen. Na die goal drukte Ajax niet door en dat bood Willem II de gelegenheid orde op zaken te krijgen. De Tricolores krege weinig kansen maar net voor rust was het bijna raak: Bruno Andrade kopte na een voorzet vanaf links al vliegend op de lat, toen Jasper Cillessen al geklopt was.