Milik weet de weg in Warschau

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Ajax ging met een cijfermatig voordeeltje richting de Poolse hoofdstad waar Legia de Amsterdammers ontving in de wrange wetenschap dat het in de heenwedstrijd de winst had laten liggen. Ajax zou aan de hand van gids Milik letterlijk ‘uit’ pakken in een bak met lege tribunes waar de gastheer figuurlijk niet ‘thuis’ gaf. Arkadiusz wees zijn ploeg in den vreemde de weg.

Lege stadions zijn in de regel een nadeel voor de thuisspelende partij. Ook al stonden de gewraakte supporters buiten de wedstrijd luidkeels te volgen, Legia was in deze spookachtige setting geen schim van het team dat in de ArenA in de tweede helft, Ajax de duimschroeven aandraaide. De Polen liepen zo achter de feiten van het scoreverloop aan dat het karwei al snel onbegonnen werk werd. Met dank aan hun rood-witte (nu in blauw-geel) landgenoot.

De onverstoorbare Frank de Boer koos voor Veltman en Viergever in het centrum. De vertrekkende Moisander en zoals voorspeld, Mike van der Hoorn maakten plaats. Boilesen was weer aanvoerder en Schöne, die blijkbaar alleen in de voorste linie kan spelen, was het herhaalde slachtoffer van een aanval met El Ghazi, Milik en Kishna.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2015/02/27/milik-weet-de-weg-warschau/