Puntenverlies voor Ajax in Tilburg: 1-1

De Boer koos voor een iets andere samenstelling in vergelijking met het duel tegen Legia Warschau, afgelopen donderdag in de Europa League. Zo begonnen Nicolai Boilesen en Ricardo Kishna op de bank, keerde Niklas Moisander weer terug in het centrum en begon Lasse Schöne als buitenspeler.

Het duel in Tilburg begon niet spectaculair en de eerste helft kende spaarzame speldenprikjes. In de beginfase keerde Jasper Cillessen een inzet van Ben Sahar en raakte Anwar El Ghazi de paal.

Schöne kreeg na twintig minuten de grootste kans van de wedstrijd. De Deen stond oog in oog met Kostas Lamprou, maar het schot van de Ajacied werd geblokt door de doelman van de Tilburgers. De Amsterdammers kwamen in de 37e minuut dan toch op voorsprong. Schöne vond Milik en de Pool rondde koelbloedig af: 0-1.