SPECIAL: Uitblinker Davy Klaassen

Bron: ajax1.nl

Davy Klaassen is pas 21 jaar oud maar nu al onomstreden basisspeler op het driemansmiddenveld van de meest succesvolle club in de historie van het Nederlandse voetbal. De in Hilversum geboren strateeg viel op het laatste moment af voor ‘Brazilië 2014′, maar kan desondanks terugkijken op een fantastisch seizoen met Ajax. 

De carrière van Klaassen als profvoetballer is nog pril, want met zijn 32 competitieduels voor het eerste elftal van Ajax behoort hij niet bepaald tot de ervaren rotten binnen het keurkorps van Frank de Boer. Toch heeft Klaassen zich in dat geringe aantal duels al ongekend vaak laten gelden.

Het begon allemaal met zijn invalbeurt op bezoek bij N.E.C. in De Goffert. Landskampioen Ajax speelde in het najaar van 2011 met de kersverse derde ster op de borst en leidde in Nijmegen met 0-2 toen een blonde jongen met rugnummer 39 het veld betrad. Een kleine minuut en twee balcontacten met de inmiddels befaamde rechtervoet later had Davy Klaassen zich in een illuster rijtje debutanten gevoegd. Op aangeven van Christian Eriksen tekende hij voor de 0-3.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/special-uitblinker-davy-klaassen/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=special-uitblinker-davy-klaassen