Ajax moet nog even wachten op landstitel

Bron: www.ajaxupdate.nl

Ajax moet het feestje voor de 33e landstitel nog even uitstellen. De koploper van de Eredivisie speelde zondag in een wedstrijd met twee gezichten gelijk bij Vitesse (1-1), terwijl Feyenoord zijn plicht deed tegen RKC Waalwijk (2-0).

Drie speelronden voor het einde van het seizoen zag Ajax de voorsprong op Feyenoord slinken tot zes punten. De lijstaanvoerder heeft een beduidend beter doelsaldo dan de eeuwige rivaal, maar kan volgende week op eigen kracht nog geen kampioen worden. Ajax speelt zondag vanaf 12.30 uur tegen ADO Den Haag, terwijl Feyenoord vier uur later bij PSV aftrapt.

Het had er veel van weg dat Vitesse voor eigen publiek dolgraag wilde laten zien dat het wel degelijk mag spelen om de bovenste twee plaatsen van Eredivisie, die aan het einde seizoen recht geven om een plaats in het hoofdtoernooi en de voorronde van de Champions League. Vooral in de openingsfase raasde er een geel-zwarte wervelwind over het speelveld. De thuisclub trok in een hoog tempo ten aanval en won aanvankelijk bijna alle persoonlijke duels.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxupdate.nl/2014/04/ajax-moet-nog-even-wachten-op-landstitel/