Ajax wint niet in Utrecht en morst punten (1-1)

Ajax heeft in competitieverband opnieuw niet weten te winnen in De Galgenwaard. FC Utrecht hield de koploper van de Eredivisie op 1-1. Ajax wist dat het een heet middagje zou gaan worden tegen de angstgegner. Wanneer de Amsterdammers op bezoek komen, blijkt FC Utrecht ineens op strijdkracht veel meer te kunnen dan normaal.

In de eerste tien minuten kregen de Domstedelingen dan ook een paar kansjes. Het eerste echte gevaar van Ajax kwam uit een corner. Fischer schoot helaas in het zijnet. Na een kwartier was er een vrij opmerkelijk moment. Van Rhijn kreeg een gele kaart, maar het leek er toch sterk op dat Blind de overtreding maakte.

De Amsterdammers hadden na twintig minuten op voorsprong kunnen komen na een uitstekende vrije trap. Helaas werd de kopbal van Moisander gepareerd door de Utrecht-goalie. Ajax leek de controle langzaamaan terug te krijgen, maar tot grote kansen leidde dit niet. Voorzetten kwamen niet aan of de eindpass ontbrak. Het bleef natuurlijk uitkijken, want niet veel later kon Utrecht op voorsprong komen na makkelijk balverlies van Klaassen.