Wedstrijdpraat: Eagles – Ajax (0-1, eindstand)

Bron: ajax1.nl

Na een mooie bekeravond tegen Feyenoord, staat er deze zondag weer een competitieduel op het spel. Na PSV en Feyenoord een op papier eenvoudige wedstrijd, uit tegen Go Ahead Eagles. Toch heeft Ajax nog niet gewonnen, alleen Vitesse kreeg het dit seizoen voor elkaar om te winnen op de Adelaarshorst. De Amsterdammers zijn zeker de topfavoriet, vooral na de 6-0 overwinning in de ArenA. Met rust stond het toen 0-0, een kwartier later al 4-0.

Frank de Boer heeft deze wedstrijd gekozen om Lesly de Sa een basisplaats te geven. De rappe buitenspeler heeft momenteel één doelpunt en één assist op zijn naam staan. Deze gaf hij uitgerekend tegen Go Ahead. Ook Bojan Krkic, die tegen Feyenoord een sterke wedstrijd speelde, mag in de basis starten. Deze twee mutaties gaan te koste van Lasse Schöne en Viktor Fischer. Bij ‘The Eagles’ staan ex-Ajacieden Jarchinio Antonia en Xandro Schenk in de basis.

De landskampioen kan in Deventer twee punten voorsprong nemen op mede-koploper Vitesse. De Arnhemmers kwamen in de Gelderse derby niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen rivaal NEC.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/wedstrijdpraat-go-ahead-eagles-ajax/