Ajax walst over Utrecht heen en bekert door

Ajax heeft haar bekerduel in De Galgenwaard zonder moeite gewonnen van FC Utrecht. De landskampioen gaf de Domstedelingen nauwelijks speelgelegenheid. Binnen een kwartier stond er zelfs al een 0-2 voorsprong op het scorebord. Bij beide doelpunten waren zowel Tobias Sana als Ryan Babel betrokken. Vlak na rust nam Babel weer de hoofdrol door Christian Eriksen prima vrij voor de keeper te zetten; 0-3. Na een klein uur werd de wedstrijd voor een kwartier gestaakt vanwege ongeregeldheden.

Ajax begon de wedstrijd met veel balbezit. Hierbij werd echter veel rondgespeeld in de verdediging en tot echte kansen leidde dit toch niet. In de twaalfde minuut was er dan, uit het niets, toch een kans voor Ajax. Na slecht uitverdedigen van de Utrechters belandde de bal bij Babel. De spits zag zijn schot geblokt worden, maar Sana kreeg een herkansing en benutte deze. Niet veel later gaf diezelfde Sana een geweldige steekpass op Babel. Deze passeerde zonder moeite de keeper en schoot simpel binnen. Zo stond Ajax binnen het kwartier op 0-2 voorsprong.