Jeugdig Ajax niet langs Norwich City

Bron: ajax1.nl

Ajax heeft het trainingskamp in Engeland afgesloten met een 1-1 gelijkspel bij Norwich City. Zaterdag oefende Ajax al tegen Southampton. Dat duel wel met 0-1 gewonnen, dankzij een treffer van Aras Özbiliz. Morgen vliegt de selectie van Frank de Boer terug naar Nederland voor de jaarlijkse open dag. Zondag wacht PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

De beoogde basisspelers voor het duel tegen PSV kregen van De Boer vrijwel allemaal rust. Zij mochten zaterdag al minuten maken tegen Southampton. Nu was het aan de beurt aan een jeugdige selectie, waarin Christian Eriksen voor het eerst minuten mocht maken. Dat bekroonde hij bijna direct met een schitterend doelpunt. Hij nam een voorzet van Jody Lukoki op zijn hak, maar de lat voorkwam een treffer. Vanuit een hoekschop was vervolgens ook verdediger Joël Veltman dichtbij een treffer.