Ajax wint nipt in Waalwijk

Bron: ajax1.nl

Ajax won vanmiddag nipt de uitwedstrijd tegen RKC. De Amsterdammers wonnen dankzij een eigen doelpunt van RKC’er Ramos en hielden weer eens de nul. Overtuigend was het spel echter allerminst.

Vanwege het griepje van Theo Janssen maakte Davy Klaassen zijn basisdebuut. De middenvelder van de A1 speelde op het middenveld. Ismaïl Aissati, weer hersteld van een blessure, verving Lorenzo Ebecilio als linkeraanvaller. Bij RKC speelden Ajax-huurling Geoffrey Castillion en ex-Ajacied Evander Sno.

De eerste kans was voor Castillion, in de derde minuut, die profiteerde van een te korte terugspeelbal van Daley Blind. De huurling schoot gelukkig voorlangs. Dit moment was tekenend voor de openingsfase in Waalwijk. RKC was feller en Ajax liet zich afbluffen en was onzorgvuldig. Na de sterke Waalwijkse openingsfase kwamen de Ajacieden onder de druk uit. Dit leidde echter slechts tot één grote kans. Jan Vertonghen stormde mee op en vuurde een gevaarlijk schot, dat net gekeerd werd door doelman Jeroen Zoet.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/wedstrijdverslag-rkc-ajax/