Jan Wegereef

Leed & Glorie: Onderuit

Bron: www.ajaxlife.nl

Kluivert verlaat het veld na een zeldzame nederlaag. © Archief Ajax

14 januari 1996. Het moest een keer gebeuren, maar het komt op deze zondagavond in Tilburg toch behoorlijk onverwacht. En onverwacht hard áán, ook: verlies. Bij Willem II. We waren haast vergeten hoe het voelde.

Tot diep in de blessuretijd ben ik er in het uitvak van het Koning Willem II-stadion van overtuigd dat het goed zal komen, dat Ajax op zijn minst nog gelijk zal maken. De gedachte dat hier verloren gaat worden wil er gewoon niet in, daarvoor heeft Ajax te veel kansen gehad. Het kán gewoon niet.

Slap Ajax scherpt definitie ‘Lucky Ajax’ aan

Bron: www.ajaxtotaal.nl

De term ‘Lucky Ajax’ werd ooit geboren uit late overwinningen van de Amsterdammers in wedstrijden waarin het de veel sterkere ploeg was, uit handenvol kansen nog niet aan scoren was toegekomen maar dit voor het sluiten van de markt toch nog even deed. Hoewel de catalogus van dit soort zeges inmiddels vuistdik is moet niet worden vergeten hoe vaak Ajax ´unlucky´ werd gearbitreerd en de club door de Wegereefs, Bossens en Vinks van deze (scheidsrechterlijke) wereld flink in het pak is genaaid.

Ajax steviger op eerste plaats na winst op NEC (incl. foto’s)

Bron: www.afca.nl

Uitslag: 4-1 (2-0)

Scoreverloop:1-0 Viktor Fischer (’21)2-0 Eigen doelpunt (’25)3-0 Viktor Fischer (’77)3-1 Van der Velden (’78)4-1 Ryan Babel (’81)

Arbiter: WegereefToeschouwers: 51.376

Geel:NEC: Conboy

Opstelling AJAX:Kenneth Vermeer, Ricardo van Rhijn, Toby Alderweireld, Niklas Moisander, Daley Blind, Siem de Jong, Lasse Schöne, Christian Eriksen, Derk Boerrigter (’73 Danny Hoesen), Kolbeinn Sigþórsson (’72 Ryan Babel), Viktor Fischer.

Voorbeschouwing AFC Ajax – NEC Nijmegen

Bron: ajax1.nl

Het had ook niet veel langer moeten duren hoor. Laatste keer dat ons aller prachtigste speelde is al bijna twee weken geleden. Veel te lang natuurlijk. Aan wedstrijdritme zal het in ieder geval niet liggen. Veel basiskrachten van Ajax hebben namelijk interlandpotjes gespeeld. Nu staat zondag het affiche tegen NEC voor de deur. In de ArenA. Scheidsrechter: Jan Wegereef.

De opponent

Voorbeschouwing AJAX-NEC

Bron: www.afca.nl

Na een interlandweekje met prima overwinningen voor Oranje, is het komend weekend weer tijd voor de comptitie en de strijd om het kampioenschap. De Zaterdag 2 van Ajax gaf het team van Frank de Boer daarbij het goede voorbeeld door ongeslagen de titel te pakken in de Reserve Hoofdklasse A (zie foto).Zover is het eerste van de BVO nog lang niet: psv, 010 en Vitesse volgen op korte afstand en dus kunnen we ons geen misstappen meer verooloven. Dus ook niet zondagmiddag tegen NEC: de Nijmegenaren zijn na een valse start (o.a.

Nieuws: KNVB stuurt Wegereef naar Arena voor Ajax - NEC

Bron: www.ajaxlife.nl

Ook voor de scheidsrechters neemt de spanning toe in de laatste weken van het seizoen. Er zijn nog vier clubs in de race voor de landstitel en iedere beslissing ligt onder een vergrootglas. De KNVB heeft Jan Wegereef aangesteld voor de volgende finale van Ajax, dit keer tegen NEC. De Vries en Simons nemen hun vlag mee om de scheids te assisteren met hun waarnemingen. Kamphuis is de vierde official van dienst en toont op zijn elektronische bord de wissels en blessuretijd.

Björn Kuipers fluit AZ – Ajax

Bron: www.ajaxupdate.nl

Scheidsrechter Björn Kuipers leidt zondag de wedstrijd in de eredivisie tussen koploper Ajax en AZ. Beide ploegen treffen elkaar in Alkmaar. Dat maakte de KNVB dinsdag bekend. AZ schakelde Ajax onlangs uit in de halve finale van het toernooi om de KNVB-beker.

Richard Liesveld krijgt zondag het duel tussen Feyenoord en FC Utrecht onder zijn hoede. Feyenoord staat derde in de tussenstand, FC Utrecht vijfde. PSV, dat zondag door Ajax werd afgelost als koploper, speelt zaterdag in Eindhoven onder leiding van scheidsrechter Jan Wegereef tegen RKC Waalwijk.

Pages

Subscribe to Jan Wegereef