Ledenraad Ajax heeft lot Johan Cruijff in handen

Bron: ajax1.nl

De ledenraad van Ajax staat zondag voor een van de lastigste bijeenkomsten uit de geschiedenis van de club. Als het orgaan zich kan vinden in de komst van Louis van Gaal als nieuwe directeur, keert Johan Cruijff zijn geliefde vereniging misschien wel voor altijd de rug toe.

De beroemdste nummer 14 heeft zijn toekomst bij de Amsterdamse club nadrukkelijk in de handen van de leden gelegd. ‘Het hangt van de club af. Als alles wat ze mij hebben gevraagd niet meer hoeft omdat ze het op een andere manier gaan doen, ben ik weg. Het is de ene kant op of de andere’, vindt Cruijff.

De ledenraad van Ajax heeft voor zondagochtend Steven ten Have, Marjan Olfers, Paul Römer en Edgar Davids in de ArenA ontboden. De vier commissarissen mogen uitleggen waarom zij zonder medeweten van Cruijff met Van Gaal en de beoogde interim-directeuren Martin Sturkenboom en Danny Blind hebben onderhandeld.

De ledenraad kan in het uiterste geval adviseren om de raad van commissarissen (rvc) te ontbinden, zodat de club weer terug bij af is. Als dat niet gebeurt, lijkt de rol van Cruijff uitgespeeld en is de weg voor de komst van Van Gaal bevrijd van het grootste obstakel.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ledenraad-ajax-heeft-lot-johan-cruijff-handen/