Bobby Haarms

Grønkjær: ‘Zou willen dat ik meer jaren bij Ajax had gespeeld’

Bron: www.ajaxshowtime.com

Jesper Grønkjær kijkt met goede gevoelens terug op zijn periode bij Ajax. De Deense buitenspeler speelde tweeënhalf seizoen voor de Amsterdamse club en in die periode bezorgde hij Ajax in 1999 de bekerwinst door in de finale tweemaal te scoren tegen Fortuna Sittard (2-0). ‘Nog niet zo lang geleden zag ik foto’s van het feest na afloop, haha’, lacht Grønkjær in een interview met Ajax Showtime.

Standbeeld Johan Cruijff eindelijk onthuld; “Hij heeft altijd van jullie gehouden”

Bron: ajaxfanzone.nl

Bij de hoofdingang van de Johan Cruiff Arena is het standbeeld van Johan Cruijff onthuld. De maker van het beeld van Bobby Haarms, Hans Jouta, was uit vele kunstenaars gekozen om het beeld van Johan te maken. De oorspronkelijke onthulling kon op de geboortedag van de grootmeester in verband met Corona niet doorgaan. Onder andere Frank Rijkaard hield een toespraak waarin hij zei: ”Wat een mooi moment om hier te staan. Ik sta hier namens ambassadeur van de Johan Cruijff Foundation en de familie. Door dit standbeeld wordt het nog duidelijker: dít is de Johan Cruijff Arena.

Standbeeld Johan Cruijff wordt op 22 april onthuld

Bron: ajaxfanzone.nl

Het standbeeld van Johan Cruijff, dat door een inzamelactie van supporters mogelijk gemaakt is,  zal op 22 april onthuld worden en komt bij de hoofdingang te staan. Binnen drie maanden was het gelukt om het benodigde bedrag van 75.000 euro op te halen en daarop is beeldhouwer Hans Jouta aan de slag gegaan. Jouta is onder meer bekend van het standbeeld van Bobby Haarms. De Ajax Supporters Delegatie heeft het beeld al mogen bewonderen: ‘Wij hebben het beeld al mogen zien en het ziet er geweldig uit’.

TV-tip: Documentaire over Bobby Haarms woensdag in première

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Donderdag is het 10 jaar geleden dat de legendarische Bobby Haarms overleed. Tien jaar na zijn dood blikken spelers, trainers, fans, vrienden en schrijver Raymond Bouwman in een documentaire terug op de voormalig assistent-trainer van Ajax.

De documentaire gaat woesndagavond om 20.00 in première op FOX Sports. Komt dat tijdstip je niet goed uit? De documentaire wordt de komende dagen meerdere malen herhaald. Hieronder vind je het hele uitzendschema:

Oproep: Steun Jong Ajax tegen PSV!

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Op zondag 13 januari 14:30 uur zal Jong Ajax het op De Toekomst opnemen tegen Jong PSV voor de wedstrijd in de Keuken Kampioen divisie. Na een succesvolle avond tegen Sparta roept Ultras Amsterdam op om opnieuw massaal aanwezig te zijn om Jong Ajax te steunen.

Net als de vorige keer zullend de fanatieke fans plaatsnemen in de hoek van de Bobby Haarms tribune. Kaarten zijn verkrijgbaar voor € 5,-.

Bestel je tickets hier!

Beeld Cruijff wordt gemaakt door zelfde kunstenaar als beeld van Haarms

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De werkgroep Deze man verdient een standbeeld heeft onthuld wie het standbeeld van Johan Cruijff gaat maken, dat hij het stadion moet komen.

Hans Jouta is de man die het beeld mag gaan maken. Hij maakte eerder ook al het beeld van Bobby Haarms dat bij de Arena staat. Toch was het geen uitgemaakte zaak dat Jouta ook dit beeld zou gaan maken, want er waren ruim 30 aanmeldingen van kunstenaars. De werkgroep koos echter unaniem voor Ajax, die ook geregeld in het stadion zit.

 

AFCA Supportersclub: ‘Bestuursraad Ajax begaat grote misstap met benoeming Ruud Haarms’

Bron: ajaxfanzone.nl

De AFCA Supportersclub heeft zich in niet misverstane woorden uitgelaten over de voorgenomen benoeming van Ruud Haarms tot lid van de Bestuursraad. Het orgaan binnen Ajax dat de leiding heeft over de Vereniging AFC Ajax, welke 73% van de aandelen AFC Ajax bezit. De supportersclub zegt met zeer grote verbijstering en verontwaardiging, via de agenda van de ALV van de Vereniging AFC Ajax, kennis genomen te hebben van die voorgenomen benoeming.

Pages

Subscribe to Bobby Haarms