Onthulling standbeeld Cruijff op 22 april

Bron: www.ajaxshowtime.com

Het standbeeld van Johan Cruijff wordt op woensdagmiddag 22 april om 15.00 uur onthuld. Dat meldt de werkgroep ‘Deze man verdient een standbeeld’ donderdagochtend via de officiële kanalen. Het levensgrote bronzen beeld komt bij de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA te staan.

Het beeld kwam tot stand door een inzamelingsactie onder supporters op initiatief van de Ajax Supporters Delegatie. Men heeft voor deze datum gekozen zodat supporters ruimschoots de gelegenheid krijgen om het standbeeld van Cruijff te bewonderen. Naar verwachting duurt de onthulling een kwartier. Bovendien zal Ajax TV de onthulling live streamen.

In de zomer van 2018 ging de inzamelingsactie van start. Binnen drie maanden lukte het de supporters van Ajax om het gewenste eindbedrag van 75.000 euro te verzamelen. In januari 2019 maakte de werkgroep bekend dat kunstenaar Hans Jouta de eer kreeg om het standbeeld te maken. De Friese beeldhouwer maakte eerder al het standbeeld van Bobby Haarms.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/130022/onthulling-standbeeld-cruijff-op-22-april

Gegevens

Clubs: AFC Ajax
Bestuursleden: Johan Cruijff