Paul Römer

Update: Van Duivenbode bevestigt gesprek

Bron: ajax1.nl

Nu de vijf oude leden van de Raad van Commissarissen bij Ajax zijn opgestapt, is de weg vrij voor een nieuwe RvC. De Amsterdammers hopen binnen twee weken de eerste drie nieuwe commissarissen van de club te presenteren.

Als de gesprekken voorspoedig verlopen zullen oud-speler Theo van Duivenbode, Air France/KLM-topman Leo van Wijk en oud-minister Hans Wijers als eerste drie leden plaatsnemen in de RvC. De club streeft ernaar het eerste drietal meteen een toezichthoudende rol te geven. De overige twee leden zullen in een later stadium worden voorgedragen.

Update: Gehele RVC vertrekt middennacht

Bron: ajax1.nl

In tegenstelling tot eerdere berichtgevingen vertrekt Johan Cruijff niet als laatste commissaris bij Ajax, maar tegelijkertijd met Marjan Olfers en Edgar Davids. Dit meldt NU.nl. Alle drie hebben ze zich gecommiteerd aan een contract waarin staat dat ze uiterlijk vrijdag 13 april 2012 opstappen. Het enige verschil is dat Cruijff zijn persbericht als laatste mag versturen.

Cruijff verlaat vandaag RvC

Bron: www.ajaxupdate.nl

Johan Cruijff gaat de raad van commissarissen van Ajax vrijdag nog verlaten. Het erelid houdt zich aan de afspraak om uiterlijk vrijdag 13 april op te stappen. Ook Edgar Davids en Marjan Olfers committeren zich aan die afspraak, meldt NUsport. De drie zijn de laatste actieve commissarissen, nadat Steven ten Have en Paul Römer twee [...]

Henrichs: Cruijff adviseur

Bron: ajax1.nl

Met het ter beschikking stellen van hun functie als commissaris bij Ajax hebben Edgar Davids, Marjan Olfers en Johan Cruijff de weg vrijgemaakt voor een nieuwe rvc. Eerder stapten Steven ten Have en Paul Römer al op. “We zijn blij dat het zo is gegaan”, zei bestuursraadvoorzitter Hennie Henrichs in De Telegraaf. “Ajax begint met een schone lei. Over de marsroute die we nu zullen volgen, kan ik nog niet te veel vertellen.”

Nieuws: Ook Cruijff stapt op, maar blijft wel in andere rol

Bron: www.ajaxlife.nl

Het was slechts wachten op het nieuws, en zojuist is het gekomen: ook Johan Cruijff stapt op als commissaris van Ajax na overleg met de bestuursraad. De bestuursraad zal ook in dit geval het tijdstip van aftreden bepalen. Cruijff heeft zich bereid verklaard in een andere rol betrokken te blijven bij de implementatie van zijn voetbalvisie binnen Ajax. Er volgt nog overleg met de bestuursraad over op welke wijze deze rol ingevuld kan worden.

Davids en Olfers leggen functie RvC neer

Bron: www.ajaxupdate.nl

Edgar Davids en Marjan Olfers stellen hun functie als lid van raad van commissarissen van Ajax ter beschikking. Dat heeft de Amsterdamse voetbalclub dinsdag bekendgemaakt. Het besluit volgt na de afspraak dat de in juli 2011 benoemde rvc gefaseerd zou aftreden. Twee weken geleden stapten voorzitter Steven ten Have en Paul Römer al op. Johan [...]

RVC-trio Ajax stapt op

Bron: ajax1.nl

Het is een kwestie van dagen en dan is ook het tijdperk van Edgar Davids, Marjan Olfers en Johan Cruijff als commissarissen van Ajax ten einde. In navolging van Steven ten Have en Paul Römer. Bij de ondernemingskamer trok de bestuursraad van Ajax het verzoek in om tijdelijk drie commissarissen te benoemen om de club bestuurlijk te leiden.

Donderdag zitting Ondernemingskamer over Ajax

Bron: ajax1.nl

De soap rondom Ajax is nog lang niet voorbij. Opnieuw komen alle hoofdrolspelers bij elkaar om te praten over de toekomst van de Amsterdamse vereniging. Donderdag om 15.00 uur staat een zitting van de Ondernemingskamer gepland. De zitting is openbaar.

Ajax is niet alleen in naam van de bestuursraad aanwezig, maar ook de commissarissen Olfers, Davids en Cruijff, de directie en de Ondernemingsraad zullen hun gezicht laten zien. De Ondernemingskamer zal na de zitting zich een week beraden en daarna een oordeel hebben over de situatie die de afgelopen jaren bij Ajax is ontstaan.

Henrichs: ”Het is een noodgreep”

Bron: ajax1.nl

Bestuursraadvoorzitter Hennie Henrichs heeft woensdag in Het Parool verklaard waarom de vereniging naar de Ondernemingskamer is gestapt. ‘Het is een noodgreep’, legt de voorzitter uit.

Het probleem zit hem in een gesprek dat afgelopen zondag plaatsvond tussen Henrichs enerzijds en Steven ten Have en Marjan Olfers anderzijds. In dat gesprek dreigde Henrichs met een gang naar de Ondernemingskamer om de huidige RvC te schorsen. De column van Johan Cruijff maandag in De Telegraaf was voor Römer en Ten Have de druppel die de emmer deed overlopen, ze stapten op.

Pages

Subscribe to Paul Römer