Olfers en Davids hebben niets geblokkeerd

Bron: ajax1.nl

Morgen maakt Ajax, op initiatief van de grootaandeelhouder, de gang naar de Ondernemingskamer om de zittende commissarissen te schorsen en een nieuwe tijdelijke Raad van Commissarissen neer te zetten. Dit kunnen meerdere mensen zijn, maar ook één zogenoemde ‘supercommissaris’.

In het uitgegeven persbericht meldt de Bestuursraad het volgende over de gang naar de Ondernemingskamer: “In de afgelopen periode heeft de Bestuursraad een aantal kandidaten bereid gevonden tot een nieuw te vormen Raad van Commissarissen (RvC) toe te treden. Deze kandidaten hebben echter ook aangegeven dat zij daarvoor niet beschikbaar zijn samen met de huidige commissarissen.”

Hiermee impliceert de Bestuursraad dat zij al een akkoord hebben bereikt over nieuwe commissarissen, maar dat dit geblokkeerd wordt door de aanwezigheid van Marjan Olfers, Edgar Davids en Johan Cruijff. De eerste twee worden ervan beticht het aanstellen van nieuwe commissarissen en een interim-directeur tegen te houden. Daarnaast zouden zij niet bereid zijn vrijwillig te vertrekken.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/olfers-en-davids-hebben-niets-geblokkeerd/