Update: Van Duivenbode bevestigt gesprek

Bron: ajax1.nl

Nu de vijf oude leden van de Raad van Commissarissen bij Ajax zijn opgestapt, is de weg vrij voor een nieuwe RvC. De Amsterdammers hopen binnen twee weken de eerste drie nieuwe commissarissen van de club te presenteren.

Als de gesprekken voorspoedig verlopen zullen oud-speler Theo van Duivenbode, Air France/KLM-topman Leo van Wijk en oud-minister Hans Wijers als eerste drie leden plaatsnemen in de RvC. De club streeft ernaar het eerste drietal meteen een toezichthoudende rol te geven. De overige twee leden zullen in een later stadium worden voorgedragen.

Officieel moet er eerst een buitengewone aandeelhoudersvergadering worden gehouden voordat de commissarissen officieel aan de slag kunnen. Ajax wil hier, vanwege de voorgeschreven termijn van 42 dagen, in dit geval van afwijken.

De oude RvC, bestaande uit Johan Cruijff, Steven ten Have, Paul Römer, Edgar Davids en Marjan Olfers, traden eerder deze maand af. El Salvador zal, als enige van de oude RvC, in een andere rol betrokken blijven bij de club.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/raad-van-commissarissen-ajax-begint-eerder/