Verhoeven: ,,Ik vond het fantastisch’’

Bron: ajax1.nl

Jeroen Verhoeven was de voorbije weken de plaatsvervanger onder de Ajax-lat van de geblesseerde Maarten Stekelenburg en Kenneth Vermeer. Zondag maakte de doelman tegen Heracles Almelo (3-0) zonder morren weer plaats voor Vermeer. De routinier kent zijn taak én plaats.

In de zomer van 2009 zag toenmalig trainer Martin Jol in Jeroen Verhoeven de ideale kandidaat om bij Ajax als derde doelman te fungeren, achter Stekelenburg en Vermeer. De keeper, die kort daarvoor met FC Volendam naar de Jupiler League was gedegradeerd, voelde zich gevlijt door de interesse van zijn voormalige coach bij RKC Waalwijk en stemde toe.

Ruim anderhalf jaar later heeft Verhoeven namens Ajax zijn opwachting gemaakt in de competitie, Europa League en het bekertoernooi. ,,En dat zijn dingen waar ik later met trots op zal terugkijken’’, bekent de doelman. Door de zware achillespeesblessure van Vermeer steeg Verhoeven tijdens de voorbereiding al een plaatsje in de hiërarchie. Toen bijna vier weken geleden ook Stekelenburg wegviel met een gebroken duim was de Noord-Hollander ineens de eerste man. Een taak die hij ondanks de eeuwige kritiek op zijn uiterlijk naar behoren vervulde.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/verhoeven-ik-vond-het-fantastisch%e2%80%99%e2%80%99/