Ajax ontsnapt tegen Willem II

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Ajax worstelde zondag met Willem II totdat scheidsrechter Ed Janssen invaller Denis Halilovic in de 73e minuut de zwaarst mogelijke straf voor een overtreding op Jan Vertonghen gaf (rood). De Belgische verdediger en Christian Eriksen beloonden de Amsterdammers vervolgens wel heel ruim voor een wanprestatie die ze in Tilburg geleverd hadden: 1-3.

Ajax-trainer Frank de Boer had zijn spelers nog zo gewaarschuwd. ,,Jullie zullen net zo veel moeten brengen als afgelopen week tegen AZ en Spartak Moskou'', vertelde hij in zijn wedstrijdbespreking. ,,Lukt dat niet, dan komen jullie ook tegen Willem II in de problemen.''

De opvolger van Martin Jol had zijn gelijk liever niet gehaald maar zag in de eerste helft dat de thuisclub de bovenliggende partij was. Willem II won veel duels en kreeg ook de meeste kansen. Vervelend voor Jeroen Verhoeven was dat hij aan de openingstreffer van de hekkensluiter van de eredivisie inleidde. De vervanger van de aan zijn duim geblesseerde Maarten Stekelenburg verzuimde in de negentiende minuut een bal klemvast te pakken en kon vervolgens niet meer voorkomen dat Rangelo Janga profiteerde: 1-0.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_113867/Ajax_ontsnapt_tegen_Willem_II.html