Ajax staat weer voor een inhaalrace

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Ajax is met de winter in aantocht hopeloos de weg kwijt. De formatie verloor zondag voor eigen publiek ook van ADO Den Haag (0-1). De Amsterdammers zagen de achterstand op koploper FC Twente groeien tot vier punten. Zo heeft de nationale competitie voor Ajax opnieuw het karakter van een inhaalrace gekregen.

Het matige optreden van Ajax kwam niet helemaal als een verrassing. De combinatie van voetballen in de Champions League en nationale competitie valt de club het hele seizoen al zwaar. De 29-voudig landskampioen verloor vlak na de ontmoeting met AC Milan van FC Utrecht (1-2) en kon vlak na de thuiswedstrijd tegen Auxerre niet bij Excelsior (2-2) winnen.

Ajax worstelde tegen ADO Den Haag met de bekende tekortkomingen van het hele seizoen. Trainer Martin Jol passeerde Eyong Enoh en koos voor een middenveld met Demy de Zeeuw, Siem de Jong en Rasmus Lindgren. Het drietal slaagde er niet in om beide onzichtbare spitsen Luis Suarez en Mounir El Hamdaoui met de rest van de ploeg te verbinden.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_113198/Ajax_staat_weer_voor_een_inhaalrace.html