Ajax pakt derde plaats na winst tegen Willem II

Ajax heeft optimaal geprofiteerd van het puntverlies van PSV en Vitesse. De landskampioen pakte haar zesde overwinning op rij door met 2-4 te winnen van Willem II. Na een vroege 0-2 voorsprong door  Siem de Jong en Danny Hoesen, brachten Aurélien Joachim en Genaro Snijders de stand snel op 2-2. Pas twintig minuten voor tijd scoorde Niklas Moisander de 2-3, waarna Jody Lukoki vlak voor tijd de wedstrijd besliste. Door de overwinning kruipt Ajax over Vitesse heen naar de derde plaats.

Ajax begon meteen met veel dreiging en liet de Brabantse promovendus nauwelijks op de Amsterdamse helft komen. Dit resulteerde in de tiende minuut tot de 0-1 van clubtopscorer Siem de Jong. De aanvoerder schoot vanuit de tweede lijn een hobbelend balletje. Doelman David Meul verkeek zich en zag de bal in het doel belanden. Diezelfde Meul raakte de bal verkeerd bij uitverdedigen tegenover Derk Boerrigter. Aanvaller Danny Hoesen kon in de veertiende minuut eenvoudig voor de 0-2 aantekenen.