Ajax naar bekerfinale na overtuigende winst op Heerenveen

Bron: ajaxfanzone.nl

De finale van de KNVB Beker gaat tussen Vitesse en Ajax. Ajax plaatste zich in het Abe Lenstra bijna probleemloos voor de eindstrijd van het bekertoernooi. SC Heerenveen werd met 0-3 verslagen.

Hoewel Heerenveen vooraf aangegeven had er een vechtwedstrijd van te maken, kwam het amper aan de bal in de eerste minuten. De eerste kans was dan ook voor Ajax. Dusan Tadic lobde de bal mooi naar Sébastien Haller, die vervolgens in een keer over volleerde. Bij de tweede kans was het wel raak. Antony legde de bal perfect op het hoofd van Davy Klaassen die de bal in de verre hoek knikte: 0-1.

Ajax ging door. Antony krulde zijn schot maar net langs de verkeerde kant van de paal. Even later mikte Klaassen vanaf de rand van het strafschopgebied net over. De middenvelder dacht even later de 0-2 te maken met een intikkertje, maar Tadic bleek in aanloop naar de goal hands gemaakt te hebben.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2021/03/03/ajax-naar-bekerfinale-na-overtuigende-winst-op-heerenveen/